Thursday, 2 October 2014

Making pounded yams with Maman Christian / Faire de la purée d'ignorer avec Maman Christian

Step 1: Peel the yams



Step 2: Quentin gives Etienne 'the force' by telepathy ;-)



Step 3: Put the various brightly-coloured ingredients in as many pots as possible



Step 4: Fry the tofu (a cheap alternative to the much tastier wagashi cheese)



Step 5: Grind garlic cloves and peanut butter to make a paste for the sauce



Step 6: Stir the spicy tomato sauce



Step 7: Work in pairs to pound the yams until they become a bit elastic



Step 8: Dinner time!!

***************************************************************************

1. Eplucher les ignames

2. Quentin transmet sa force à Etienne par télépathie


3. Mettre les différents ingrédients colorés dans autant de bols ou d’assiettes que possible

4. Faire frire le tofu (une alternative bon marché au fromage wagashi, bien plus goûteux)

5. Ecraser les gousses d’ail et les mélanger au beurre de cacahouète pour en faire une pâte pour la sauce

6. Mélanger la sauce tomate épicée

7. Travailler à deux pour écraser les ignames jusqu’à ce qu’ils deviennent un peu élastiques,

8. Il est temps de manger

No comments:

Post a Comment